Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Ще бъде направена оценка на случващото се в

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Ще бъде направена оценка на случващото се в
Коментари Харесай

Путин: Ще изхвърлим врага от нашите територии и ще изпълним всички цели на СВО. Никакви преговори с хора, които убиват цивилни и заплашват ядрени обекти

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

Ще бъде направена оценка на протичащото се в граничещите с Украйна райони, само че главната задача в този момент е да се прогони врагът, съобщи президентът на Русия Владимир Путин, като изиска границата с Украйна да бъде надеждно предпазена. Ситуацията в Курска област демонстрира за какво киевският режим отхвърля мирните оферти на Москва и медиаторите. Западът води война с Русия посредством ръцете на украинците. " Основната задача на Министерството на защитата е да изтласка, да изхвърли врага от нашите територии и дружно с граничната работа да обезпечи надеждно прикритие на държавната граница ", съобщи Путин по време на среща, отдадена на обстановката в Курска област.

Според президента с нападението над съветския район киевският режим се пробва да усъвършенства позицията си за договаряния в бъдеще.

" Но за какви договаряния въобще можем да приказваме с хора, които безсистемно нанасят удари по цивилни жители, гражданска инфраструктура или се пробват да заплашват нуклеарни енергийни обекти? За какво въобще можем да приказваме с тях? " - акцентира той.

Освен това Украйна преследва задачата да спре настъплението на съветските войски за цялостно освобождение на територията на ДНР, ЛНР и Новорусия, уточни Путин.

" Вече е ясно за какво киевският режим отхвърли нашите оферти за връщане към проекта за спокойно споразумяване, както и предложенията на заинтригуваните и неутрални медиатори. Очевидно е, че врагът, благодарение на западните си господари, извършва тяхната воля ", изясни президентът.

Въпреки това след събитията в Курска област напредването на съветската войска, доброволците и ветераните освен не е намаляло, а в противен случай - нараснало се е 1,5 пъти, означи президентът.

В същото време загубите на украинските войски нарастват, в това число измежду най-боеспособните елементи и подразделенията, които киевският режим придвижва към съветската граница, добави той.

Според Путин друга цел на ВСУ е да сее разкол, да сплашва хората, да унищожава единството на съветското общество, т.е. да нанесе удар по вътрешнополитическата обстановка.

Президентът е упълномощил на ФСБ и Росгвардията да обезпечат антитерористична интервенция в Курска област и дейно да противодействат на диверсионните групи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Цивилните служби, добави Путин, ще би трябвало да обезпечат доставки за силите за сигурност.за районните водачи - да оказват поддръжка на мирните жители, които се нуждаят от помощ и отбрана.

В умозаключение съветският водач сподели още, че украинският зложелател ще получи заслужен отговор и изрази убеденост, че всички цели на специфичната военна интервенция в Украйна ще бъдат реализирани.

На 6 август сутринта елементи на ВСУ се пробваха да завземат част от територията на Суджанския регион в Курска област. Началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов рапортува на президента, че военните са спрели настъплението им. Той съобщи, че интервенцията ще завърши с разгрома на вражеската войска и достъпа до държавната граница.

В Курска, Белгородска и Брянска област е въведен режим на антитерористична интервенция. В Курска област е въведен и федерален режим на изключително състояние. Следственият комитет е почнал наказателни каузи, по-специално за терористични актове и убийства. Следователите откриват самоличността на украинските военни, които са издали и изпълнили заповеди за нанасяне на удари по цивилен обекти.

Източници: Риа Новости, ТАСС, " Известия "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР